Početna Gradske teme Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih predala Pastoru godišnji izveštaj

Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih predala Pastoru godišnji izveštaj

0

muskinja-hajnrih-pokrajinski-ombudsman-vojvodina-gov-rs-jpg_660x330

Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih predala je danas predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru izveštaj za 2014. godinu, saopšteno je iz Pastorovog kabineta.
Pastor je rekao da će izveštaj staviti na dnevni red jedne od narednih sednica Skupštine Vojvodine i izrazio zadovoljstvo što se, i na osnovu ovog izveštaja, može zaključiti da građani Vojvodine imaju poverenje u pokrajinskog ombudsmana, kao značajnu, referentnu i odgovornu instituciju, navodi se u saopštenju.
Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih je istakla da su se, kao i prethodnih godina, i tokom 2014. godine građani u značajnom broju obraćali pokrajinskom ombudsmanu.

Ona je podsetila da cilj postupanja pokrajinskog zaštitnika građana nije kontrola rada državnih organa, već zaštita prava građana koji mu se obrate u uverenju da su im neka prava povređena.

Pokrajinska ombudsmanka je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa republičkim organima koji su efikasno izlazili u susret po pitanju rešavanja određenih postupaka, istakavši saradnju sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, posebno Direkcijom Pokrajinskog fonda, zatim sa organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i novosadskim Regionalnim odeljenjem Poreske uprave u okviru Ministarstva finansija.

U izveštaju se navode podaci o aktivnostima u prethodnoj godini, podaci o uočenim nedostacima u radu organa uprave, daje opšta ocena rada organa uprave sa stanovišta primene propisa, kao i predlozi za poboljšanje položaja građana u odnosu na organe uprave.

Izveštaj sadrži i posebne delove za oblasti prava nacionalnih manjina, prava deteta i prava po osnovu ravnopravnosti polova. Izveštaj, takođe, sadrži i podatke o broju i strukturi pritužbi, uočene propuste i preporuke za njihovo otklanjanje, kao i kritike i pohvale pojedinim organima uprave i funkcionerima.

Autor: Beta
Foto: vojvodina.gov.rs