Početna Gradske teme Pokrajinska vlada odobrila Visokoj poslovnoj školi 98 dodatnih budžetskih mesta

Pokrajinska vlada odobrila Visokoj poslovnoj školi 98 dodatnih budžetskih mesta

visoka_poslovna

Pokrajinska vlada odobrila je Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu dodatnih 98 budžetskih mesta, što sa deset koja su odobrena u prvom upisnom roku, čini da škola ove godine ima ukupno 108 budžetskih mesta.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević je rekao da ova odluka simboliše novi početak Visoke poslovne škole na čelu sa novim rukovodstvom.

“Visoka poslovna škola strukovnih studija posebna je po tome što se fokusira na stručna predavanja i studentima determiniše vezu između nauke i privrede”, kazao je Milošević, naglasivši da je najvažnije što će prava na budžet dobiti upravo najbolji studenti.

Direktorka Jelena Damnjanović kaže da je cena školarine i dalje najniža među visokim školama i iznosi 60.000 dinara, a studentima je omogućeno i plaćanje na 10 rata.

“Takođe, novo rukovodstvo donelo je odluku da 50 najboljih studenata sa prve i 50 najboljih studenata sa druge godine u novoj 2016/2017. godini budu oslobođeni polovine školarine i nagrađeni tomovima udžbnika za svoju studentsku godinu”
, izjavila je Damnjanović.

Treći konkursni rok Visoke poslovne škole zakazan je za ponedeljak i utorak, 26. i 27. septembar, a pravo na konkurs za upis u prvu godinu studija imaju kandidati koji imaju srednje obrazovanje u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju, svih struka-profila. Po okončanju trećeg upisnog roka obaviće se rangiranje svih kandidata prijavljenih u sva tri upisna roka, i najboljima će biti omogućeno da studiraju o trošku države.

Autor i foto: 021.rs