Početna Gradske teme Pokrajinska vlada raspisala tender za obuku zaposlenih na računarima

Pokrajinska vlada raspisala tender za obuku zaposlenih na računarima

vlada za sajt

Pokrajinska vlada raspisala je tender za takozvanu ECDL obuku 27 zaposlenih na računarima. Ova obuka podrazumeva obezbeđivanje najosnovnijih i minimalnih znanja o samom uređaju, kao i o povezivanju na internet i pisanju mejlova.
Pokrajinska vlada je potpisala ugovor na oko 180.000 dinara sa jednom firmom koja ima školu za računare i strane jezike, ali je od cilja da obuči radnike morala da odustane zbog nedostatka sredstava.

Rebalansom budžeta koji je usvojila Skupština APV 7. oktobra ove godine nisu obezbeđena sredstva za postupak ove javne nabavke“, potvrdio je za Blic Milan Paroški, pomoćnik direktora Uprave za zajedničke poslove.

Pokrajinska vlada decidno je tražila obuku za 27 službenika, koji bi bili podeljeni na dve ili tri grupe. Nastava je trebalo da se održava tokom cele nedelje radnim danima u trajanju od 3,5 sati dnevno sa pauzama. Tender je raspisan 11. septembra ove godine, a ugovor o zaključenju posla je potpisan dve nedelje kasnije, da bi se od nabavke odustalo mesec dana kasnije.

Cilj je bio podizanje znanja pokrajinskih službenika iz oblasti informatike i tehničke podrške sistemu elektronske uprave koji se sprovodi. Svi pokrajinski organi uprave su dostavili zahtev sa brojem zaposlenih koji treba da završe ECDL obuku. Na osnovu tih zahteva je ustanovljeno da je aktima o sistematizaciji radnih mesta ECDL potreban uslov za ukupno 27 zaposlenih za rad na radnim mestima pokrajinskih službenika“, rekao je Paroški.

Autor: Blic