Početna Gradske teme Uručene nagrade na 24. Festivalu monodrame za decu “Zmajevih dečjih igara”

Uručene nagrade na 24. Festivalu monodrame za decu “Zmajevih dečjih igara”

zmajdani1

Nagrada “Sigridrug” za najbolji originalni tekst savremene monodrame za decu na 24. Festivalu monodrame za decu “Zmajevih dečjih igara” dodeljena je Oliveri Jelkić, a za najbolje umetničko ostvarenje u celini pripala je Milošu Vojnoviću.

Jelkić je nagrađena diplomom, plaketom i novčanim iznosom od 25.000 dinara za tekst monodrame “Pekmez od snova”, u izvođenju dramske umetnice Jelene Simić i režiji Ivane Janošev, saopštio je Međunarodni centar književnosti za decu “Zmajeve dečje igre”.

Vojnović je dobio diplomu, plaketu i novčani iznos od 25.000 dinara za realizaciju predstave “Najmanji džin” po tekstu Željke Cvejin. Režiju potpisuje Vojnović. Jednoglasnu odluku o nagrađenima doneo je žiri 24. Festivala monodrame za decu “Zmajevih dečjih igara”, koga čine teatrolog Miroslav Radonjić (predsednik), profesor Akademije umetnosti, operski pevač Agota Vitkai Kučera i pozorišni kritičar i novinar Igor Burić.

Tokom dva festivalska dana u novosadskom Pozorištu mladih, publika je videla osam predstava. Priznanja “Sigridrug”, kao i nagrada “Rade Obrenović” koja je ranije dodeljena Dejanu Aleksiću za knjigu “Čudesni podvizi Azbučka Prvog u trideset slova” (Službeni glasnik), sutra će biti uručena.

Autor i foto: 021.rs