Početna Gradske teme Pokrenut program psihološkog savetovanja za devojčice i devojke u Novom Sadu

Pokrenut program psihološkog savetovanja za devojčice i devojke u Novom Sadu

0

Program psihološkog savetovanja za mlade, pod nazivom “Ženski centrić”, počeće sa svojim aktivnostima sredinom novembra, a zainteresovane Novosađanke još uvek mogu da se prijave u radnu grupu.

Kako navodi Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV), koji je inicijator ovog projekta, cilj je da se posveti veća pažnja prevenciji i promociji mentalnog zdravlja devojčica i devojaka u Novom Sadu kroz individualni savetodavni rad i održavanje psiholoških radionica.

Rezultati istraživanja “Mentalno zdravlje mladih u Vojvodini”, koje je 2016. godine sproveo ovaj centar, ukazali su na to da su simptomi stresa kod mladih izraženiji nego što je ustanovljeno kod njihovih vršnjaka u inostranim istraživanjima.

Iz tog razloga, ciklus radionica “Snažna ja” počeće 17. novembra. Na šest radionica pričaće se o tome šta je ljubav, kako da se u komunikaciji zauzmete za sebe, kako da se izborite sa stresom u školi i u svakodnevnom životu…

Osim toga, psihološkinje CPZV će realizovati i individualna psihološka savetovanja za devojke, svake nedelje do kraja ove godine. Termin za individualno savetovanje je nedeljom od 13:30 časova u prostorijama CPZV.

Sve zainteresovane devojčice i devojke mogu da se prijave na program radionica do 15. novembra, pozivom na brojeve: 065/ 923 09 66 ili 061/ 206 92 14, kao i preko mejl adres: obuke@cpzv.org. Zainteresovani se mogu prijaviti i preko Fejsbuk strane Centra.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay