Početna Sport Na utakmici “Kabela” i “Metalca” pucano šest penala, Limanci odneli pobedu

Na utakmici “Kabela” i “Metalca” pucano šest penala, Limanci odneli pobedu

0

Fudbaleri “Kabela” pobedili su “Metalac” 3:1, čime su izbili na prvo mesto Prve lige Srbije.

Nesvakidašnju situaciju u fudbalu moglo je da vidi oko 500 gledalaca utakmice između “Kabela” i “Metalca”, koja je igrana na “Karađorđu”. Čak pet penala svirao je glavni sudija Miloš Đorđić, a svi golovi na meču postignuti su upravo sa bele tačke. Iako je svirano pet penala, šutirano ih je šest, jer je jedan kazneni udarac ponovljen. Sudija nije štedeo ni na pokazivanju kartona, pa je pokazao čak 11 žutih i jedan crveni.

Najpre je jedanaesterac sviran u korist gostiju, a priliku je iskoristio Katanić, koji je u 22. minutu doneo prednost “Metalcu”. Ponovo je sudija pokazao na belu tačku u 36. minutu, ali je ovog puta golman “Kabela” Vukliš bio siguran i zaustavio je udarac Katanića.

“Kabel” se revanširao u finišu prvog poluvremena, kada je nakon izvedenog kornera lopta pogodila u ruku jednog od igrača “Metalca”. Đorđić je odmah pokazao na jedanaesterac, a siguran za izjednačenje bio je Karać.

Mogao je “Kabel” u drugom poluvremenu do vođstva preko Žuniora, koji je išao jedan na jedan sa čuvarem “Metalca”, ali nije uspeo da realizuje akciju svog tima.

Na preokret rezultata čekao se 73. minut. U međuvremenu je Faruk Bihorac isključen iz igre nakon faula i prigovora.

“Kabel” dolazi do vođstva u 73. minutu, kada je Vranjanin gurnuo Jovanića u šesnaestercu, što je bilo dovoljno Đorđiću da ponovo pokaže na belu tačku. Govedarica je bio siguran sa 11 metara i “Kabelu” donosi prednost.

U 88. minutu ponovo penal. U šesnaestercu “Metalca” pada Petrović i sudija još jednom, peti put na meču, dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Govedarica, ali golman Šćekić brani taj udarac. Međutim, Đorđić odmah nakon promašaja pokazuje ponovo na belu tačku, uz obrazloženje da je jedan od igrača gostujućeg tima prerano ušao u šesnaesterac. Ovog puta, siguran sa 11 metara bio je Petrović.

Nakon 18 odigranih kola “Kabel” je izbio na prvo mesto Prve lige Srbije, preskočivši “Zlatibor” zbog bolje gol razlike. Iako je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku o novčanom i bodovnom kažnjavanju Kabela zbog navodnog nameštanja utakmice sa “Smederevom”, kazna još uvek nije sprovedena, pa je novosadski tim i dalje u borbi za plasman u viši rang.

U narednom kolu “Kabel” gostuje “Sinđeliću” u Beogradu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay