Početna Gradske teme Pokušaj prinudnog iseljenja porodice Vajdić na Telepu

Pokušaj prinudnog iseljenja porodice Vajdić na Telepu

0

Izvršitelj i policija od jutros u 7 časova pokušavaju da isele porodicu Vajdić iz njihovog doma u Ulici Koste Abraševića 17B na Telepu, ali članovi ove porodice i aktivisti uspevaju, za sada, da ih u tome spreče.

Reporter 021.rs koji se nalazi na licu mesta navodi da se ispred kuće nalazi više policajaca sa predstavnicima kancelarije izvršitelja Vujadina Masnikose i razmatraju opcije šta da preduzmu, odnosno da li da na silu obiju vrata, jer miran pokušaj zamene brave nije moguć.

Policija je došla rano jutro, a aktivisti iz Združene akcije “Za krov nad glavom” koji pomažu Vajdićima, sa unutrašnje strane kuće su obezbedili i blokirali vrata.

Ovde se radi o sudskom sporu Verice Vajdić i njenog bivšeg supruga Zorana Jovanovića, s tim da on danas nije prisutan na izvršenju jer je dobio zabranu prilaska Verici.

Podsećamo, njih iseljava Veričin bivši suprug Zoran Jovanović, koji je za 021 nedavno izjavio da je nakon više od 12 godina dobio pravosnažnu presudu i da mu imovina pripada.

“Potkrovlje, prvi sprat i prizemlje su moja polovina kuće koje sam ja darovao sinu na osnovu ugovora, ali dobio sam poništenje tog ugovora i na sudu je dokazano da to pripada meni. Moja bivša supruga tvrdi da to pripada njoj, da je ona meni platila tu imovinu, ali to se nije desilo. Trebalo je da budu iseljeni još u decembru, ali se to nije dogodilo. Sad imamo uskoro ročište, gde ćemo dokazivati čije je šta, jer je ovde došlo do teških manipulacija”, kaže Jovanović.

Njegova bivša supruga Verica Vajdić napomenula je da scenario koji se desio na sudu ne odgovara istini. Ona kaže da njen bivši suprug potražuje imovinu koja mu je već isplaćena, te da pokušava da manipuliše svojim zdravstvenim stanjem da bi dobio imovinu, a samim tim i novac.

“Sud je smatrao irelevantnim svedočenja naših suseda koji su potvrdili da je on dobio novac, da nema šta da traži u ovoj priči. Pošto je on tužio svog sina i tražio mu imovinu koju mu je predao kao poklon, ja sam tužila njega da vidimo ko poseduje koliko imovine. Poražavajuće je da u sud nije stigao moj prigovor na rešenje Masnikose kojim se odbija moja žalba, što bi moglo da odloži ovu situaciju, dok se ne utvrdi šta se dogodilo, ko šta poseduje. Ono što je najsmešnije je to što u nalogu izvršitelja za iseljenje stoji pogrešna adresa, pogrešan kućni broj i pogrešan broj parcele”, kaže Verica.

Izvor: 021
Foto: Pixabay