Početna Gradske teme Ponovo sprečeno prinudno iseljenje porodice na Telepu

Ponovo sprečeno prinudno iseljenje porodice na Telepu

Izvršitelj i policija rano jutros pokušali su da isele porodicu Vajdić iz njihovog doma u Ulici Koste Abraševića 17B na Telepu, ali članovi ove porodice i aktivisti uspeli su da ih u tome spreče.

Ispred kuće se nalazilo više policajaca sa predstavnicima kancelarije izvršitelja Vujadina Masnikose, a dugo je trajao pokušaj obijanja brave. U kući su bili aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom“, koji su osigurali bravu do mere da je jedino policija mogla da obije vrata.

Iako je izgledalo da će policija pristupiti obijanju vrata, to se nije dogodilo.

Verica Vajdić je sve vreme bila ispred ulaznih vrata i razgovarala sa pomoćnicima izvršitelja. Ona je tražila dokument na osnovu kog se sprovodi izvršenje, a jedino što je dobila na uvid je rešenje Osnovnog suda, koje je preinačeno i koje ne sadrži, napominje Vajdić, tačne informacije o imovini.

Verica Vajdić i njen bivši suprug vode sudske postupke koji će rešiti pitanje sporne imovine, u kojoj ona trenutno živi sa svojim sinom, koji je i strana u celom postupku.

Pošto je ustanovljeno da do izvršenja neće doći, pomoćnici izvršitelja, a potom i policija, napustili su ulicu. Aktivisti “Krov nad glavom”, koji su pokušali da sa zadnje strane uđu u kuću, jedno vreme su zadržani, ali niko nije priveden.

Bivši suprug nije bio prisutan na izvršenju jer mi je 4. juna izrečena zabrana prilaska zbog počinjenog nasilja, kaže Verica Vajdić. Ovo je drugi put da mu je izrečena ovakva mera.

Izvor: 021
Foto: Pixabay