Početna Gradske teme Polaganjem venaca obeležen Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

Polaganjem venaca obeležen Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

0

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, povodom obeležavanja 7. jula – Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, položila je venac na Spomen groblje oslobodilaca Novog Sada na Novom groblju.

Vence su tom prilikom položili i predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

“Polaganjem venaca ovde, na Spomen groblje boraca NOR-a, kao i svakog 7. jula, obeležavamo Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma i sa dužnim pijetetom čuvamo sećanje na delo hrabrih julskih ustanika. Naša obaveza je da nikada ne prepustimo zaboravu nadljudske podvige ovih odvažnih ljudi, koji su se hrabro i bez razmišljanja, suprotstavili fašizmu i u toj borbi žrtvovali svoje živote”, izjavila je predsednica Marinković Radomirović.

“Zahvaljujući njima i njihovim slobodarskim načelima kojima su se vodili u teškim borbama, mi danas znamo da su mir i sloboda neprocenjive vrednosti i preduslov svakog prosperiteta i napretka jednog društva. I zato je naša dužnost da uvek i u svakoj situaciji naglašavamo važnost i značaj slobode, mira, pravde i tolerancije i da time, ali i svojim ličnim primerima, mlade naraštaje podsećamo na to”, poručila je predsednica Skupštine Grada.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad