Početna Gradske teme Policija i vatrogasci dobili vozila od Grada!

Policija i vatrogasci dobili vozila od Grada!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je načelniku Policijske uprave Novi Sad Miloradu Šušnjiću i načelniku Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Draganu Cvetićaninu uručio ključeve vozila koje je Grad Novi Sad kupio i poklonio policiji i vatrogascima.

Vučević je rekao da je ukupan vrednost svih kupljenih vozila, a radi se o dva terenska vozila, četiri motocikla i tri putnička vozila, 17 miliona dinara, te da su vozila nabavljena po različitim osnovama.

Deo vozila je kupljen od sredstava koje je prikupila Gradska uprava za saobraćaj od naplate kazni za saobraćajne prekršaje, dva terenska vozila Grad je kupio još pre dve godine, ti terenci nisu korišćeni i odlučili smo da ih poklonimo Policijskoj upravi Novi Sad koja će ih iskoristiti na pravi način“, rekao je Vučević.

On je dodao da su tri vozila uručena Sektoru za vanredne situacije MUP, Upravi za vanredne situacije Novi Sad koja će služiti za preventivne aktivnosti.

Po Vučevićevim rečima Grad Novi Sad nastavlja sa pružanjem podrške i policiji i vatrogascima i nabavkom opreme pomaže im poboljšanju kvaliteta njihovog rada, a sve, kako je istakao, na korist građana Novog Sada.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Novi Sad Dragan Cvetićanin zahvaljujući se Gradu Novom Sadu na donaciji rekao je da današnja donacija predstavlja nastavak izuzetno dobre saradnje koju Uprava za vanredne situacije i Policijska uprava uprava imaju sa lokalnom samoupravom.

Ova nova oprema i vozila doprineće kvalitetnijem obavljanju naših zadataka“, rekao je Cvetićanin.

Svečano uručenje vozila izvršeno je na platou ispred SPENS-a.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here