Početna Gradske teme Prvi električni vakuum usisivači na novosadskim ulicama!

Prvi električni vakuum usisivači na novosadskim ulicama!

Tokom protekle nedelje na ulicama Novog Sada su se pojavili prvi električni vakuum usisivači. Reč je o uređajima marke “Glutton”, koje je JKP “Čistoća” nabavilo u sklopu obnove voznog parka i mehanizacije koji je započet još prošle godine.

Ove vrhunske mašine koriste se na svim lokacijama u gradu na kojima je velika frekvencija pešaka, sa akcentom na prostore koji su teže dostupni za čišćenje, poput klupa na bulevarima, žardinjera, autobuskih stajališta, trgova, ali i na Železničkoj stanici, Beogradskom keju i Keju žrtava racije.

Električni vakuum usisivači značajno povećavaju efikasnost u čišćenju novosadskih ulica, proizvedeni su u skladu sa standardima i normama zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Pogon im je na baterije, ne izbacuju prašinu u atmosferu zahvaljujući najsavremenijim filterima za prečišćavanje, tihi su i ne prave buku u radu.

Imaju ugrađen sistem protivpožarne zaštite u slučaju usisavanja pikavaca i drugih zapaljenih ili užarenih predmeta.

Zahvaljujući dobrom dizajnu ovi uređaji su jednostavni za upotrebu, mogu da se koriste na teško dostupnim površinama, prilagođeni su usisavanju svih vrsta otpada i visoko su produktivni, što značajno poboljšava i ubrzava rad našim ekipama na terenu.

Izvor: RTV
Foto: JKP Čistoća

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here