Početna Gradske teme Poljoprivredni sajam – Nagrađena jaka alkoholna pića, likeri i voćna vina

Poljoprivredni sajam – Nagrađena jaka alkoholna pića, likeri i voćna vina

0

Pure Fruit, Beograd je novi šampion 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Velikim šampionskom peharom kompanija je nagrađena za najviši kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija i likera.

Dva su dobitnika Srebrnog šampionskog pehara – Destilerija Đurađ, Ravno Selo za širok asortiman ocenjenih voćnih rakija i vrlo kvalitetnih likera, a istim priznanjem se nagrađuju  Patrijaršijska dobra, Beograd za standardno visok kvalitet širokog asortimana jakih alkoholnih pića i vina.

Komisija koja je radila tri dana, od 5. do 7. aprila, donela je odluku da dodeli pet Pehara Novosadskog sajma. Za visok kvalitet ocenjenog asortimana voćnih i specijalnih rakija, kao i vina nagrađena je crnogorska Vinarija Dabović, Nudo, Nikšić, za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana jakih alkoholnih pića isto priznanje poneli su Brka i Šumar, Požarevac. Pehar Novosadskog sajma su osvojili i Podrum Milošević, Žabari – za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana voćnih rakija, slovenački Bio – Sad, Lenart v Slovenskih Goricah – za vrlo visok kvalitet ocenjenih jakih alkoholnih pića i likera i subotički Simex Original – za kvalitet ocenjenih voćnih rakija, jakog alkoholnog pića i likera.

Vrednovano je 205 uzoraka jakih alkoholnih pića, likera i voćnih vina koje je prijavilo osamdeset četvoro učesnika. Pored vrhunskih šampionskih priznanja dodeljene su i brojne povelje, plakete, titule šampiona kvaliteta grupe proizvoda… Sva priznanja biće uručena tokom 89. međunarodnom poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 21. do 27. maja.

Juče i danas je na Novosadskom sajmu organizovano ocenjivanje kvaliteta mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Pred Komisijom se našlo oko 80 uzoraka koje je prijavio 21 učesnik. Uzorci su stigli iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Poljoprivredni sajam će biti održan od 21. do 27. maja, sa Republikom Mađarskom kao Zemljom partnerom, koja je 2010. bila i prva Zemlja partner ove priredbe. Generalni sponzor je Globos osiguranje, Banka partner – Banka Poštanska štedionica, Zlatni sponzor je Al Dahra. O velikom interesovanju za najveću priredbu Novosadskog sajma svedoče prijave brojnih izlagača iz Srbije i inostranstva, kao i najavljene kolektivne posete. Nastupe su do sada potvrdili izlagači iz Srbije i još 17 zemalja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay