Početna Gradske teme Položeni venci na grob i spomenik Miki Antiću

Položeni venci na grob i spomenik Miki Antiću

0

Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, juče su položeni venci na grob Mike Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku.

I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture“, izjavio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” Luka Stanković i učenica OŠ “Đura Daničić” Jovana Kecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ “Mika Antić” Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ “Miroslav Antić” iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.

Venci su položeni u okviru manifestacije “Antićevi dani”, koja je otvorena 12. marta i održava se na više lokacija u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad