Početna Gradske teme Pomozite im: Dečije selo počelo da prikuplja novac za grejanje

Pomozite im: Dečije selo počelo da prikuplja novac za grejanje

apel

Dečije selo apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu donacijama u prikupljanju sredstava za zagrevanje te ustanove ove zime. U okviru Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici boravi više od 100 štićenika, sa tendencijom rasta u prethodnom periodu i najavom da će se to nastaviti, što je posledica opšte situacije u društvu.
Prethodnih godina situacija je postajala sve teža, broj dece raste, a uslovi u kojima žive postaju sve teži. Stanje je alarmantno, budžetska sredstva sve manja te je i grajanje objekata u kojima žive štićenici ove godine dovedeno u pitanje, te postoji velika verovatnoća da će oni ove godine učiti u hladnim prostorijama.

Putem donacije uspeli smo da obezbedimo sredstva za nabavku peći za grajanje putem bio mase, tačnije putem peleta i na taj način smo uštedeli preko potrebna sredstva za edukaciju i obrazovanje štićenika. Kako bi bilo moguće zagrejati objekate u okviru Dečijeg sela potrebno je da obezbedimo oko 36 tona na mesečnom nivou“, navode u Dečijem selu.

Pozivaju sve ljude da im pomognu. “Da nam se jave i da zajednički pomognemo da ove zime deca imaju tople domove, da mogu da uče, spavaju, igraju se u toplim prostorijama“, dodaju. Pored direktnog kontakta na broj 021/46-11-77 to možete uraditi i odmah http://igg.me/at/zagrevanje/x , a novac koji se prikupi biće usmeren isključivo na nabavku peleta.

Autor i foto: 021.rs