Početna Gradske teme Pomozite Milanu da pobedi svoju opaku bolest

Pomozite Milanu da pobedi svoju opaku bolest

milan

Milanu Lengajiću je u januaru 2013. godine dijagnostikovan rak Epifarinks. Već duge dve godine ovaj momak vodi svoju najveću bitku života. Početkom 2013. godine imao je operaciju, posle koje je prošao kroz hemoterapije i zračenja, nakon čega se rak potpuno uklonio.
Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, u julu 2014. godine otišao je na redovni pregled i rezultati nisu bili pozitivni, njegov rak se vratio. Ovaj put odluka lekara je bila da se počne sa hemoterapijom a posle toga zračenjem. Reakcija njegovog organizma na hemoterapije nije bila dobra, njegova bela krvna zrnca su se spustila ispod donje granice i lekar je odlučio da prekine hemoterapiju. U septembar i oktobar obavio je zračenje i njegovi najnoviji rezultati su pokazali da tumor i dalje postoji, ali se ne povećava.
Pošto su lekari u Srbiji uradili sve što se mogli, posavetovali su ga da ode u bolnicu Acibadem u Istanbulu (Turska), na nastavak lečenja. U februaru 2015, otišao je na svoj prvi pregled u Istanbul, ali pošto je primio maksimalnu dozvoljenu terapiju zračenja, jedino rešenje bila je hemoterapija (operacija nije bila opcija, jer je mnogo nerava blizu i mogu se lako povrediti).
Novu hemoterapiju Milan je primio 2. aprila, a nakon toga on mora da primi još dve terapije, sa 3 nedelje pauze između svake.
Svaka od njegovih hemoterapija (sa prevozom, smeštajem i ostalim troškovima) košta oko 3000 evra (3230). Zdrastveno osiguranje ne može da pokrije ovaj trošak i njegov doktor je poslao predlog za invalidsku penziju. Milan trenutno ima problem sa finansiranjem njegove naredne dve hemoterapije.

Milan je oženjen Jelenom i oni su roditelji prelepe devojčice Milice,koja će 15. maja napuniti 2 godine.
Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Milanu i imate dobru volju, uplatite koliko možete dinarski ili devizni žiro račun.

1601360_10205037587874317_1488970052851418175_n

Autor i foto: Divna Anđelić, NsHronika.rs