Početna Gradske teme Ponovo krv u Dunavu, “Vodovod” tvrdi da nema zagađenja

Ponovo krv u Dunavu, “Vodovod” tvrdi da nema zagađenja

crvena mrljaDanas je iz kanalizacionog odvoda na Keju ponovo ispuštena crvena tečnost u Dunav, potvrđeno je u Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu.Ovo je treći put da se ovako nešto desi na istom mestu u poslednjih mesec i po dana.

U Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu danas su rekli da je vodni inspektor, na poziv policije, izašao na lice mesta i zatekao izliv tečnosti tamnocrvene boje u Dunav. Došla je i služba zaštite “Voda Vojvodine”.
S druge strane, “Vodovod i kanalizacija”, u čijoj nadležnosti je ovaj ispust, saopštilo je da da njihovi radnici koji su bili na licu mesta nisu primetili ovu pojavu. “Ekipa “Vodovoda i kanalizacije” izašla je na teren posle nekoliko minuta od prijave, na poziv vodnog inspektora, koji je prijavu prvi dobio i koji je bio prisutan na licu mesta i nije ustanovljeno da u Dunav ističe tečnost crvene boje”, navodi se u saopštenju. Podsetimo da se isto dogodilo kada je drugi put krv dospela u Dunav. Tada su radnici “Vodovoda” izašli na teren i isto tako ništa nisu zatekli.
Podsetimo još i to da je Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio krajem jula analizu uzoraka te tečnosti, u kojoj je bilo velike količine fekalija, bakterija i krvi. Ni posle mesec dana nije utvrđeno ko je ispuštao krv u Dunav. Mada se sumnjalo da je to posledica ispuštanja otpadnih voda iz neke od klanica to nije potvrđeno, a izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine nije puno pomogao u razjašnjavanju misterije.

Kako se zagađivanje ponovo desilo, jasno je da odgovorni, i pored burnih reakcija javnosti, nisu prestali da ispuštaju otpadne vode u reku. Grad i pokrajina su tražili da se pronađe počinilac, ali za sada ništa sem međusobnih optužbi nisu preduzeli da pomognu da se utvrdi ko namerno ispušta krv u Dunav.
U čemu je zapravo problem koji ne dozvoljava da se počinilac pronađe i kazni možete saznati OVDE.

Autor: 021