Početna Gradske teme Ponovo može da se prođe svim pešačkim stazama u Modene

Ponovo može da se prođe svim pešačkim stazama u Modene

0

U Ulici Modene ponovo je moguće proći svim pešačkim stazama koje su prethodnih nedelja bile zatvorene zbog radova na premeštanju komunalne infrastrukture zbog gradnje podzemne garaže.

Radnici JKP “Put” su, asfaltirali deo ranije raskopanih površina sa desne strane ulice, gledano sa Trga slobode, koji su bili nedostupni pešacima.

Takođe, od danas je otvorena i pešačka staza od Ignjata Pavlasa do Ilije Ognjanovića, što je deo ispred zgrade Poreske uprave (nekadašnji SDK-a), koji je takođe bio nedostupan pešacima zbog radova prethodnih nedelja.

Putari su pored ovih asfaltiranju pešačkih površina, radili i na zatrpavanju i uređenju saobraćajnih površina na mestu nekadašnjeg taksi stajališta.

Za sada nema informacija o tome da li će građanima biti za stalno omogućeno da idu slobodno svim pešačkim stazama tokom predstojeće dve godine radova na gradnji podzemne garaže ili će ponovo u nekom trenutku morati da idu okolnim pasažima. Ono što je izvesno je da će ovaj asfalt, kada gradnja bude završena biti sklonjen jer je predviđeno behatoniranje ulice Modene.

Dodajmo i da se na gradilištu primećuju i dalje u najvećem broju radnici koji rade na premeštanju neke od podzemnih instalacija, dok radnici Inobačke, koji su izvođači radova i jedan od koncesionara u preduzeću “Javne garaže” koje i gradi podzmenu garažu, uglavnom angažovani na poslovima pripreme glavnog dela gradilišta.

Prema najavama, sama gradnja garaže na dva podzemna nivoa bi trebalo usledi tokom naredna dva ili tri meseca kada se završi premeštanje vodovodnih, kanalizacionih, toplovodnih cevi i druge instalacije.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay