Početna Gradske teme Ponovo odloženo suđenje Davidoviću i Pešiću

Ponovo odloženo suđenje Davidoviću i Pešiću

Suđenje vođi zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goranu Davidoviću i Nedeljku Pešiću, koji su optuženi da su 7. oktobra 2007, napadom na učesnike antifašističke šetnje u Novom Sadu, izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, ponovo je odloženo u novosadskom Višem sudu.

Kako je saopšteno prisutnima u sudnici, do novog u nizu odlaganja glavnog pretresa ovoga puta je došlo zbog toga što je Pešićev advokat Stanislav Jocković na godišnjem odmoru. Prethodno ročište odloženo je jer se Jocković požalio da mu je proradio kamen u bubregu pa nije u stanju da prati suđenje, prenosi Voice.

Sudija Slobodanka Gutović zakazala je nastavak glavnog pretresa za 16. oktobar, kada je predviđeno emitovanje policijskog video zapisa incidenta u Domu vojske.

Današnjim odlaganjem postalo je jasno da prvostepena presuda neće biti doneta ni deset godina od napada neonacista kod Doma vojske na građane koji su učestvovali u mirnoj antifašističkoj šetnji ulicama Novog Sada.

Ovo suđenje nakon dugo godina odlaganja faktički je počelo 17. oktobra prošle godine. Pešić je svoj iskaz dao prvog dana suđenja, što nije slučaj i sa Davidovićem, kome se sudi u odsustvu jer se krije u inostranstvu. Njemu je dodeljen advokat Branibor Jovičić koji ga brani po službenoj dužnosti.

Izvor: Voice