Početna Gradske teme Ponovo počinju predavanja za dijabetičare

Ponovo počinju predavanja za dijabetičare

??????????

Savetovalište za dijabetes Doma zdravlja “Novi Sad”, ponovo počinje da radi nakon letnje pauze. Predavanja i sastanci će se održavati u ambulantama na Limanu i u Ulici Zmaj Ognjena Vuka.

Septembarska predavanja započinju u utorak, 1. septembra u 17 časova u Savetovalištu za dijabetes u ambulanti na Limanu, Bulevar cara Lazara 77, temom “Dijabetes kroz vekove”. Oni koji propuste prvo predavanje, istu temu mogu da čuju i sutradan, u sredu, u 17 časova u Savetovalištu za dijabetes ambulante “Jovan Jovanović Zmaj”, Zmaj Ognjena Vuka 19.

Savetovalište za dijabetes Doma zdravlja “Novi Sad” već duži niz godina radi u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”, a od kraja 2010. godine i u objektu “Liman” na trećem spratu, soba 347.

U Savetovalištu pacijenti svakodnevno dobijaju uputstva o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i stilu života uopšte, dnevnom praćenju glikemije kao i samodavanju insulina. Dva puta mesečno se organizuje rad sa dijabetičarima u maloj grupi, a predavanja o dijabetesu održavaju se jednom nedeljno.

Autor: mojnovisad.com