Početna Gradske teme Ponovo pomeren rok za završetak Sentandrejskog mosta

Ponovo pomeren rok za završetak Sentandrejskog mosta

Rok za završetak rekonstrukcije Sentandrejskog mosta ponovo je produžen, i prema novom aneksu ugovora sa izvođačem radova, radovi bi trebalo da budu gotovi 29. marta, saznaje 021.rs.

Trebalo je da vozila preko Sentandrejskog mosta saobraćaju od 10. marta, ali je sada to odloženo za još 19 dana, jer je, kako se navodi u aneksu ugovora između Uprave za građevinsko zemljište i investicije, “Puteva Srbije” i “Srbijaautoputa” potrebno blizu tri nedelje da se urade nepredviđeni, ali i završni radovi kao što su farbanje ograde i asfaltiranje.

Ovim je prvobitni rok za ceo posao produžen sa 180 dana na 376 dana, odnosno umesto da rekonstrukcija traje šest meseci, traje više od godinu dana.

Inače, cena radova u iznosu od 66,9 miliona dinara bez PDV-a nije značajno uvećana jer je pored produženja roka do 29. marta urađen i novi aneks sa troškovnikom. Ranije je cena smanjena na 57 miliona, a sada je povećana na 60 miliona dinara što je dozvoljeno i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Na ovo treba dodati i poseban ugovor o nepredviđenim radovima u iznosu od preko osam miliona dinara, tako da na kraju popravka mosta ostaje u okviru sume iz prvobitnog ugovora.

Podsetimo da je Sentandrejski most izgrađen 1964. godine, da je dug 195 metara i da se više od decenije čekalo na popravku oštećenja, koja su bila znatna. Sanacija mosta je bila neophodna i zbog toga što će pored njega uskoro biti građen novi most, njegov “brat blizanac”, s tim da će jednog dana oba objekta služiti kao jedna traka Sentandrejskog puta, saobraćajnice koja se upravo proširuje ka autoputu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay