Početna Gradske teme Veliki broj izlagača na Novosadskom proleću od 21. do 23. marta

Veliki broj izlagača na Novosadskom proleću od 21. do 23. marta

Manifestacija “Novosadsko proleće” počinje 21. i trajaće do 23. marta, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Tokom tri dana manifestacije, predstaviće se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata.

Idući u susret velikom jubileju – 30 godina manifestacije, uveli su izmene, a zadržali stari šmek i staru lokaciju – prvi sprat Spensa.

Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana će obeležiti datume važne za zaštitu životne sredine: 21. mart – Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća – u saradnji sa JP “Vojvodinašume” i 22. mart – Svetski dan voda – u saradnji sa JVP “Vode Vojvodine”.

“Ove godine manifestaciju 29. “Novosadsko proleće” ćemo obeležiti kroz stručno i javno predavanje “Biljne invazije i Novi Sad” i kviz za srednjoškolce “Invazija znanja”. Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja, akcenat stavljamo na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu “Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj”, navode organizatori.

Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili su različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša, kroz “Salašarski dan” i televizijski serijal “Salaši za Vas”. Za 29 godina postojanja manifestacije, organizuju goransku nagradnu igru i podeliće 29 poklona za posetioce manifestacije.

Izvor: 021
Foto: PIxabay