Početna Gradske teme Pooštrena higijena gradskih autobusa u Novom Sadu

Pooštrena higijena gradskih autobusa u Novom Sadu

0

Javna gradska saobraćajna preduzeća takođe su uvela preventivne mere, pa je smanjen broj i dodatno pooštrena higijena svih vozila.

U javnom gradskom saobraćajnom preduzeću kažu da se, zbog novonastale situacije, stanje na terenu prati iz minuta u minut.

Sve pravovremene informacije mogu se pronaći na sajtu ovog preduzeća, u kojem naglašavaju da je u vanrednom stanju, uz sve preduzete preventivne mere, i odgovorno ponašanje putnika od presudnog značaja.

“Mi na posao moramo, što moramo-moramo, autobusi sve ređe idu, što se dezinfekcije tiče, rukavice nosimo, maske nemamo i to je to”, kažu Novosađani.

“Jedino što mi poprilično baš smeta jeste to što vidim da se i dalje penzioneri kreću slobodno, zaista ne znam šta treba da se kaže da bi shvatili ozbiljno ovu situaciju. Ja se krećem, jer moram da radim, a oni ne moraju”, kažu Novosađani.

“To je odlično, što se tiče dezinfekcije super, e sad novi red vožnje ni sama ne zna, ali nije ni to dobro na neki način”, kažu Novosađani.

Portparolka Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, Snežana Jaković, kaže da će autobusi do daljeg saobraćati po subotnjem redu vožnje, a ukinuti su i noćni polasci na linijama 18a i 18b. Pored ovoga, Jakovićeva tvrdi da su sve naredbe sprovedene u delo radi bezbednosti vozača i putnika.

“Pojačane su mere higijene u autobusima, te je donesena mera da se vozila dezinfikuju pre izlaska u saobraćaj. Zaposleni su dobili naredbu da moraju da nose zaštitnu masku i rukavice za jednokratnu upotrebu dok su u autobusu, a posle svake završene vožnje moraju obavezno da provetre, pregledaju i očiste autobuse”, kaže Jaković.

Vlada Republike Srbije saopštila je da postoji mogućnost ukidanja svih gradskih linija. Ono što je evidentno jeste da se broj putnika i autobusa u protekla dva dana smanjio, a kako primećujemo, vozači se pridržavaju svih mera bezbednosti.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay