Početna Gradske teme Popunjeno 80 odsto EXIT festivala

Popunjeno 80 odsto EXIT festivala

Već je popunjeno 80 odsto kapaciteta EXIT festivala koji će biti održan od 5. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nakon veoma uspešnog Sea Star festivala u Umagu, kada je zbog ogromnog interesovanja trostruko uvećan prvobitni kapacitet, kao i Revolution festivala u Temišvaru koji je posetilo dosad rekordnih 20.000 ljudi, za EXIT festival je prodato preko 33.000 ulaznica.

Četvorodnevne ulaznice za EXIT (6-9. jul) u prodaji su po aktuelnoj ceni od 6.990 dinara što je i dalje čak 50 odsto popusta u odnosu na finalnu.

Ove cene biće aktuelne još najviše sedam dana, tj. do četvrtka, 15. juna, a možda i kraće ukoliko predviđene količine planu i pre ovog, krajnjeg roka.

Upravo zato se trenutno i najviše traži paket pod dobro poznatim imenom EXIT Avantura, a koji na četiri dana EXIT-a, za dodatnih samo 500 dinara dodaje i još tri dana Sea Dance festivala, od 13. do 15. jula.

Ove godine u Novi Sad stižu gosti iz oko 70 zemalja sveta, sa doslovno svih kontinenata, a među njima su i gosti sa prilično udaljenijih destinacija poput Argentine, Novog Zelanda, Meksika, Rusije i Kine, te doslovno svih zemalja Evrope.

Tradicija velikog broja gostiju iz Velike Britanije ove godine deluje ujednačenije nego ikad sa nekim drugih zemljama iz kojih dolaze najveće grupe posetilaca, i tu su još dosta zastupljene Grčka, Turska, Francuska, Nemačka i Španija.

Nakon vrlo uspešnih Sea Star i Revolution festivala veliki broj posetilaca dolazi iz Hrvatske i Rumunije, a ogromno interesovanje vlada posebno za nulti dan i koncertni spektakl grupe “The Killers”.

EXIT ove godine slavi 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, obeležavajući događaje iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini i to je bila i biće tema svih Exitovih festivala.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here