Početna Gradske teme Poseta ambasadora Republike Kipar Novom Sadu

Poseta ambasadora Republike Kipar Novom Sadu

ambasador kipra

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Republike Kipar u Beogradu Nj.E. Konstantinosa Eliadesa. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i zahvalio se na njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu.

Ambasador Eliades čestitao je gradonačelniku proglašenje Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, napomenuvši da je kiparski grad Pafos osvojio tu titulu za 2017. godinu. Gradonačelnik i ambasador složili su se da će iskustva Pafosa mnogo značiti Novom Sadu, i da će u narednom periodu biti pokrenuta saradnja između ta dva grada.

Na sastanku dva zvaničnika razgovarano je o i modalitetima uspostavljanja bliže saradnje u oblastima poput obrazovanja i privrede. Gradonačelnik Vučević istakao je da je najvažniji zadatak Novog Sada razvijanje ekonomije i otvaranje novih radnih mesta, kao i da je angažman gradske administracije na tom polju već dao dobre rezultate, pomenuvši velike investicije američkih kompanija “Delfi” i “Lir”.

Takođe gradonačelnik je naglasio značaj titule Evropske prestonice kulture za opšti napredak grada i intenziviranje međunarodne saradnje, i dodao da je Novi Sad u najužem izboru za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine i da tim koji je radio na kandidaturi sa nestrpljenjem očekuje rezultate tog konkursa.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad