Početna Gradske teme Posetioci Štranda za život male Nikoline Ristić

Posetioci Štranda za život male Nikoline Ristić

nikolina_1

Akcija Humani ponedeljak, na inicijativu 021, biće posvećena spasavanju života jedanaestogodišnje Novosađanke Nikoline Ristić, koja boluje od tumora vilice.

Nikolina je svoje detinjstvo provodila bezbrižno, kao i sva ostala deca, sve do oktobra 2013. godine kada je zbog bolova u vilici posetila lekara i tom prilikom konstatovan joj je tumor vilice. Od tog momenta kreće njena borba za život, hemoterapije, bolnice, operacije, ali Nikolina nastavlja da bude puna života.

Iako je bila pod terapijama i u bolovima, Nikolina je ipak redovno dolazila na časove glume, jedva je čekala da naučimo nešto novo i nikad se nije žalila na svoje zdravlje“, kaže za 021 Tanja Pjevac, Nikolinina profesorka glume.
Nikolina se ubrzo oporavila, tumor se povukao i ona je nastavila svoje srećno detinjstvo. Međutim, januara 2014. tumor se vratio i od tada se ona, njeni roditelji i lekari bore da joj sačuvaju život.

nikolina_3

Ali kako bi se agonija kroz koju mala Novosađanka prolazi okončala pozitivnim ishodom, neophodno je da Nikolina ode u bolnicu u Štutgartu, kako bi joj se tamo operisao oboleli deo vilice, izvadio tumor tipa “osteosarcoma” i kako bi joj se zatim specjalnom metodom rekonstruisala vilica, objašnjava za 021 Nikolinin otac Srđan.

Za Nikolininu situaciju saznala je redakcija 021, koja je, s obzirom na urgentnost situacije i na činjenicu da ona mora za dve-tri nedelje biti u Nemačkoj, predložila “Gradskom zelenilu” da prvi sledeći Humani ponedeljak bude posvećen njoj, što je ovo javno preduzeće odmah prihvatilo.

“Gradsko zelenilo” i 021 pozivaju sve Novosađane dobre volje da u ponedeljak, 11. avgusta, odu na Štrand, ostave na ulazu svoj humanitarni prilog za malu Nikolinu i tako učestvuju u spasavanju njenog mladog života.
Za Nikolinin odlazak i lečenje u Štutgartu potrebno je 67.300 evra. Njeni roditelji su do sada sakupili oko 35.000 evra, a svako ko želi da pomogne da se kompletna suma sakupi svoj prilog može uplatiti na račun Erste Banke broj 908-34001-19, model je 97, poziv na broj 178704478260.

Autor i foto: 021.rs