Početna Gradske teme Poskupljenje autobuskih karata još uvek na čekanju

Poskupljenje autobuskih karata još uvek na čekanju

Iako je Skupština grada pre skoro dva meseca odobrila da karta u gradskom prevozu poskupi sa 55 na 65 dinara, konačna odluka o primeni cenovnika još nije doneta.

Kako je za 021.rs potvrđeno u gradskoj upravi, trenutno se radi na novom cenovniku koji podrazumeva i promenu tarifnih zona, a konačna odluka o primeni još nije doneta, tako da GSP verovatno neće tokom novembra menjati cene.

Podsetimo, prema odluci koju je donela Skupština grada, u prvoj gradskoj zoni cena karte će se povećati 10 dinara, kao i nekoliko procenata kada su u pitanju mesečne markice, dok stanovnici prigradskih naselja poskupljenje neće skoro ni osetiti ili će im čak biti smanjena cena prevoza.

Cene markica u prigradskim zonama neće se menjati, jer je smanjen koeficijent za izračunavanje cena mesečnog prevoza.

Prema usvojenoj odluci u drugoj zoni koja obuhvata Popovicu, Paragovo, Nove Ledince, Bukovac, Tekije, Rumenku, Veternik i Rimske Šančeve koeficijent je smanjen sa 2 na 1,7, u trećoj zoni gde su Stari Ledinci, Kać i Futog koeficijent je smanjen sa 2,5 na 2,1, u četvrtoj zoni koja obuhvata Budisavu, Čenej, Kisač i Begeč sa tri na 2,5, dok se u petoj zoni gde su Stepanovićevo i Kovilj, koeficijent smanjuje sa 3,5 na tri.

Izvor: 021.rs

Foto; Pixabay