Početna Gradske teme Poštanska ulica uskoro u novom ruhu

Poštanska ulica uskoro u novom ruhu

Rok za izvođenje radova 120 dana.

Poštanska ulica uskoro bi trebalo da dobije nov izgled. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javni poziv za izvođenje radova u ovoj ulici, odnosno za njenu kompletnu rekonstrukciju. U pozivu je navedeno da bi ponude trebalo da budu dostavljene do 2. avgusta, a da je rok za izvođenje radova 120 kalendarskih dana.

U pozivu objavljenom na internet-stranici Uprave navodi se kako se planira da se u ovoj slepoj ulici koju najviše koriste pešaci urede saobraćajne površine, zamene vodovodne i kanalizacione instalacije i postavi nova javna rasveta i mobilijar.

– Postojeći kolovoz je znatno oštećen, pun je udarnih rupa i ulegnuća. U južnom delu ulice nalazi se pešački pasaž ali se u njemu posle svake kiše sakuplja veća količina vode – navodi se u dokumentaciji uz poziv.

Projekat uređenja ove ulice predviđa uklanjanje postojećeg asfalta koji će biti zamenjen novim slojem i popločanim pešačkim stazama sive boje.

Predviđa se i rekonstrukcija postojeće fekalne kanalizacije koja se povezuje na već izgrađenu fekalnu kanalizaciju, a ima i ulogu sakupljanja atmosferske vode sa pešačke površine.

U javnom pozivu najavljeno je i postavljanje osvetljenja s jedne strane ulice, na stubovima koji su, kako se navodi, u skladu sa okolnim ulicama starog dela Novog Sada.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Google Maps