Početna Gradske teme Postavljene nove korpe za otpatke na ulicama grada

Postavljene nove korpe za otpatke na ulicama grada

Nedavno su postavljene nove korpe za otpatke na više lokacija širom Novog Sada.

Iz JKP “Čistoća” za Dnevnik navode da ove godine nisu nabavljali korpe pa je verovatni reč o urbanom mobilijaru koji je letos pazarila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, mobilijar će biti postavljen na slobodnim javnim površinama tzv. malim urbanim celinama, što podrazumeva šire područje centra grada, savremene gradske četvrti i blokove i prigradska naselja. Klupe i korpe, kao elementi urbanog mobilijara trebalo bi da budu podređeni funkcionalnom urbanističko-arhitektonskom karakteru prostora i ne smeju ometati pešački, kolski i interventni saobraćaj. Osim toga, oprema mora biti laka za održavanje, izrađena od visokokvalitetnih, trajnih materijala.

Na ulicama Novog Sada naći će se dve vrste korpi za otpatke savremenog dizajna s pepeljarama na poklopcima, kao i korpe za otpatke za, kako je navedeno, “kućne ljubimce”. Za nabavku i ugradnju ukupno 150 klupa i 370 korpi Uprava je izdvojila gotovo 40 miliona dinara, s PDV-om, a ugovor je zaključen s novosadskom firmom INTEC u zajedničkoj ponudi s preduzećem DOO “Korali” iz Kraljeva.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay