Početna Gradske teme Postavljene nove korpe za otpatke na ulicama grada

Postavljene nove korpe za otpatke na ulicama grada

0

Nedavno su postavljene nove korpe za otpatke na više lokacija širom Novog Sada.

Iz JKP “Čistoća” za Dnevnik navode da ove godine nisu nabavljali korpe pa je verovatni reč o urbanom mobilijaru koji je letos pazarila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, mobilijar će biti postavljen na slobodnim javnim površinama tzv. malim urbanim celinama, što podrazumeva šire područje centra grada, savremene gradske četvrti i blokove i prigradska naselja. Klupe i korpe, kao elementi urbanog mobilijara trebalo bi da budu podređeni funkcionalnom urbanističko-arhitektonskom karakteru prostora i ne smeju ometati pešački, kolski i interventni saobraćaj. Osim toga, oprema mora biti laka za održavanje, izrađena od visokokvalitetnih, trajnih materijala.

Na ulicama Novog Sada naći će se dve vrste korpi za otpatke savremenog dizajna s pepeljarama na poklopcima, kao i korpe za otpatke za, kako je navedeno, “kućne ljubimce”. Za nabavku i ugradnju ukupno 150 klupa i 370 korpi Uprava je izdvojila gotovo 40 miliona dinara, s PDV-om, a ugovor je zaključen s novosadskom firmom INTEC u zajedničkoj ponudi s preduzećem DOO “Korali” iz Kraljeva.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay