Početna Gradske teme Potpisan plan učenika u novosadske srednje škole za narednu školsku godinu

Potpisan plan učenika u novosadske srednje škole za narednu školsku godinu

0

Gradska uprava za obrazovanje sačinila je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2021/2022. godinu, koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice.

Plan su potpisali direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– I ove godine potvrđujemo dobar primer prakse Grada Novog Sada koji zajedno sa resornom upravom i direktorima gimnazija i srednjih stručnih škola, planira, predviđa i na ovaj način verifikuje Plan upisa srednjoškolaca za narednu školsku godinu. Plan upisa je sačinjen tako da zadovolji zahteve, pre svega privrede našeg grada, kao i afinitete i interese učenika. Ovo je dobar primer prakse koji će zaživeti još dugo – rekao je Nebojša Bulatović, zamenik predsednika Aktiva srednjih škola grada Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da se nada da će se tokom leta situacija sa koronavirusom normalizovati, te da će učenici moći da se vrate u školske klupe od septembra.

Ukupno 4551 učenik ima mogućnost u školskoj 2021/22. godini da se upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene škole imaju već implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama. U naš grad dolaze velike kompanije i u potrazi su za određenim stručnim profilima, tako da deca mogu da izaberu svoje usmerenje prema realnim potrebama privrede – dodao je Vučević.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay