Početna Gradske teme Potpisan ugovor o koncesiji između Grada Novog Sada i Apoteke BENU

Potpisan ugovor o koncesiji između Grada Novog Sada i Apoteke BENU

Na osnovu Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, Grad Novi Sad koga zastupa gradonačelnik Miloš Vučević i zdravstvena ustanova Apoteka “BENU” Beograd, potpisali su Ugovor o koncesiji za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Grada Novog Sada.

Ugovorom je dato pod koncesiju 28 gradskih apoteka na upravljanje kompaniji “BENU” na period od 15 godina, što znači da će, kako navode iz Gradske kuće, dosadašnje gradske apoteke dobiti “novi, moderniji izgled i bogatiju ponudu”.

Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je ovo prvi put da se na ovakav način rešava pitanje državnih apoteka. Kazao je da nisu hteli da daju u zakup samo prostor, već da, kako navodi, reše veliki problem i pomognu zaposlenima.

– Dobili smo dobrog partnera, koncesionara koji je društveno odgovoran, sa velikim kapitalom i znanjem. Apoteke koje su predmet koncesije će nastaviti da rade u modernijem ruhu, a u mnogima od njih će raditi ljudi do sada zaposleni u gradskoj apoteci. Od koncesionara smo dobili veću ponudu od naše početne cene, tako da će Grad inkasirati preko pola milijarde dinara od velike kompanije koja je preuzela 46 zaposlenih i zadržala mrežu apoteka – rekao je Vučević.

U saopštenju iz Gradske kuće se navodi da je zdravstvena ustanova “BENU” najveći lanac apoteka u Srbiji i deo velike međunarodne kompanije “PHOENIX” iz Nemačke, koja u svom sastavu ima više od 2400 apoteka u 14 evropskih zemalja.

Direktor “BENU” apoteka Dejan Aleksov kazao je da će, nakon što ugovor stupi na snagu, građani Novog Sada dobiti zdravstvenu uslugu u oblasti farmacije na najvišem mogućem evropskom nivou, na dobro poznatim lokacijama u gradu.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs