Početna Kultura Galerija Matice srpske promoviše srpsku kulturu egzitašima

Galerija Matice srpske promoviše srpsku kulturu egzitašima

Galerija Matice srpske organizuje program “Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska” sa željom da tokom trajanja EXIT festivala 2019 promoviše srpsku nacionalnu umetnost i kulturnu baštinu i na taj način je približi stranim turistima.

Pored izuzetnog programa koji nudi festival, posetioci imaju mogućnost da se u popodnevnim satima upoznaju sa srpskom nacionalnom umetnošću i uživaju u prijatnom ambijentu Galerije Matice srpske. Pričom o istoriji zabave i slobodnog vremena kroz 10 dela srpske umetnosti koja su izložena u stalnoj postavci Galerije posetioci će saznati kako se u umetnosti prikazivala ova tema i upoznati se sa načinom života ljudi na ovim prostorima u prošlosti.

Stručna vođenja kroz stalnu postavku na engleskom jeziku organizuju se u tri termina: 13.00, 15.00 i 17.00 sati. Ulaznica sa vođenjem i osveženjem je 250,00 dinara.

Takođe, Galerija Matice srpske će se i ove godine predstaviti na samom festivalu u okviru “OPENS State of Exit” zone gde će u okviru programa Omladinske prestonice Evrope, mladi kustosi – srednjoškolci i učesnici dva projekata Galerije Matice srpske namenjena mladima “Mala škola muzeologije” i “KULtura kroz Novi Sad” – na zanimljiv način približiti umetnička dela iz kolekcije Galerije posetiocima festivala.

Izvor: RTV
Foto: Promo