Početna Gradske teme Potpisan ugovor za izgradnju hotela “Hyatt Regency Novi Sad”

Potpisan ugovor za izgradnju hotela “Hyatt Regency Novi Sad”

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i državnim sekretarom Ministarstva turizma i omladine Urošem Кandićem prisustvovao potpisivanju Ugovora za razvoj hotela “Hyatt Regency Novi Sad”. Događaju su prisustvovali i potpredsednik operacija na području Evrope, Afrike i Bliskog Istoka u Hajatu Srđan Mileković, kao i ataše za trgovinu Ambasade SAD Rejčel Djuran, a nakon zajedničkog obilaska prostora hotela “Park” u kom su bile izložene fotografije, kao i maketa budućeg projekta, upriličeno je potpisivanje ugovora. Na njega su potpise stavili potpredsednik za razvoj kompanije “Hyatt International Group” Takuja Aojama i direktor kompanije “Inobačka” koja je investitor projekta Vukajlo Babić.

“Novi Sad je postao prepoznatljiv na svetskoj investicionoj mapi, i u našem gradu posluju najveća svetska imena. Danas im dodajemo i jedno od najvećih u domenu delatnosti hotelijerstva i kongresnog turizma, a to je “Hajat”. Realizacijom projekta izgradnje tog hotela, vrednosti 107 miliona evra, snažno razvijamo grad u ovoj važnoj grani privrede. Otvaranje tog hotela omogućiće novih 250 radnih mesta, a taj projekat ima poseban značaj što će biti izgrađen u skladu sa najvišim standardima iz oblasti zaštite životne sredine. Verujem da će 20 godina, na koliko je partnerstvo “Hajata” i “Inobačke” za sada ugovoreno, biti samo početak zajedničkog investiranja u našem gradu. Grad Novi Sad će uvek biti čvrst oslonac u realizaciji ovako velikih i značajnih projekata”, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

“Hyatt Regency Novi Sad” projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela “Park”, bude savremen premijum hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka. Taj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu, koja ujedno doprinosi i ekologiji i turizmu. Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. “zelene energije” u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, što su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine.

Prema najavama iz kompanije “Inobačka”, dolaskom jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu, Novi Sad će biti pozicioniran kao centar međunarodnog kongresnog turizma u Vojvodini, a njegovim otvaranjem planiranim za 2026. godinu, grad će dobiti najveći kongresni centar. Prostor oko sadašnjeg hotela će biti potpuno ozelenjen, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko biloba, koje je pod zaštitom, biće centralno mesto tog projekta i njegov zaštitni znak.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs