Početna Gradske teme Potpisano Pismo podrške Gradu za Evropsku prestonicu kulture

Potpisano Pismo podrške Gradu za Evropsku prestonicu kulture

pismo podrske3

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera, koji je tom prilikom potpisao Pismo podrške Gradu Novom Sadu za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Velika je čast za naš grad, što smo danas u prilici da ugostimo gospodina Mekalistera, kao Izvestioca Evropskog parlamenta i kao prijatelja naše države i našeg naroda, koji pruža direktnu i nedvosmislenu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Posebno sam ponosan i iskreno zahvalan gospodinu Mekalisteru što je i zvanično podržao Grad kao kandidata za tu prestižnu titulu. Ta podrška nije samo formalna, ona je suštinska i ima posebnu težinu, jer pokazuje našu bliskost. On je prijatelj Novog Sada i ovde je uvek dobrodošao, a danas nećemo razgovarati samo o kulturi, već ćemo na sastanku zaći i u druge oblasti kroz čitav niz aktuelnosti i događanja u Novom Sadu – rekao je gradonačelnik Vučević.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da je u trodnevnoj poseti Srbiji i da mu je veliko zadovoljstvo što se nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas sastaje i sa gradonačelnikom Novog Sada.

Novi Sad je prelep grad sa sjajnim ljudima i predstavlja jedan od najistaknutijih gradova Srbije kada je u pitanju delovanje u oblasti kulture. Sa velikim optimizmom podržavam napore Grada Novog Sada da postane Evropska prestonica kulture, jer on to kao multietničan, multinacionalan i multikonfesionalan grad i zaslužuje – rekao je Mekalister i gradonalečniku poželeo mnogo uspeha u tom važnom projektu.

Autor: NsHronika.rs