Početna Gradske teme Potpuna rekonstrukcija Ulice DEelfe Ivanić

Potpuna rekonstrukcija Ulice DEelfe Ivanić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na sanaciji saobraćajnih površina u radnoj zoni u naselju Kać. Lokacija gde se izvode radovi je Ulica Delfe Ivanić kao veza između puta M-7 Novi Sad – Zrenjanin i ulaska u Kać iz drugog pravca.

“Hvala Ministarstvu privrede Republike Srbije što je zajedno sa Gradom Novim Sadom sufinansiralo rekonstrukciju Ulice Delfe Ivanić u Kaću. Vrednost radova je 37,5 miliona dinara, a obe strane su u ovu investiciju uložile jednake iznose sredstava. Ova ulica je bila prioritet i rađena je po zahtevu građana, odnosno MZ ‘Kać’, a ona spaja regionalni put Novi Sad – Zrenjanin sa ulazom u Kać. Ona je karakteristična po tome da se u većem delu tu nalaze i privrednici, ne samo domaćinstva i naznačeno je da je nedovoljno i nekvalitetno uređena. Za nekoliko dana, kada svi radovi budu završeni, to će biti jedna moderna, potpuno rekonstruisana saobraćajnica sa kolovoznom trakom, biciklističkom stazom i trotoarom. Ovo je primer kako se saradnjom Grada sa republičkom ili pokrajinskom administracijom, postiže mnogo više, i dokaz da se vodi računa o ravnomernoj razvijenosti svih delova grada”, rekao je Miloš Vučević i naglasio da Grad sluša predloge i zahteve svih Novosađana, a da se njihove ideje usvajaju i realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Rekonstrukcija Ulice Delfe Ivanić ukupne dužine od oko 895 metara obuhvatala je izgradnju asfaltnog kolovoza širine pet metara, biciklističke staze širine dva metra i trotoar širine 1,60 metara. Za sada je izgrađena kolovozna konstrukcija sa obostranim oivičenjem i radi se habajući sloj, iskopani su upijajući kanali, izgrađena pešačka i biciklistička staza i u toku je postavljanje saobraćajne signalizacije. Očekivani završetak radova, prema trenutnoj dinamici, je početak naredne nedelje.

Autor: NsHronika