Početna Kultura Plesni spektakl “Velika igra” i u Novom Sadu

Plesni spektakl “Velika igra” i u Novom Sadu

0

Ovogodišnji, 14. po redu Beogradski festival igre ponudiće novosadskoj i beogradskoj publici u periodu od 24. marta do 11. aprila pravi plesni spektakl.

U Sava centru u petak, 24. marta pod sloganom “Velika igra” biće otvoreno ovogodišnje izdanje festivala sa dve koreografske postavke Baleta BC iz Vankuvera koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal. Već sledeće večeri, sa istom trupom i stvaralaštvom ove dve međunarodne priznate autorke imaće priliku da se upoznaju i posetioci Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Na istom mestu, u utorak, 4. aprila po prvi put će se predstaviti i Balet Hispaniko iz Njujorka sa premijernim i kultnim komadima tri koreografa koji će publici preneti vatrenost flamenka, jedinstvenu filozofiju romskog naroda i strastvenu atmosferu noćnih klubova Havane iz šezdesetih godina prošlog veka.

Prema recenziji “Vašington Posta”, igrači ove trupe su “tehnički najpotkovaniji i najmuzikalniji igrači koje ćete pronaći u sferi savremene igre, i jednostavno – prelepi za gledanje”.

Kao glavni partner Beogradskog festivala igre, kompanija Vip mobile već deset godina doprinosi popularizaciji umetničke igre u Srbiji. Jedan od projekata koji se realizuje u saradnji sa Beogradskim festivalom igre jeste priznanje „Vip poziva“, koje se dodeljuje sa ciljem da se festivalskoj publici predstave istaknuti domaći stvaraoci koji žive i rade van granica Srbije. Ove godine nagrada će pripasti Branislavu Henselmanu, izvršnom direktoru Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera.

Autor: 021.rs
Foto: Beogradski festival igre