Početna Gradske teme Povećava se cena vozne karte između Novog Sada i Beograda, za pojedine...

Povećava se cena vozne karte između Novog Sada i Beograda, za pojedine putnike ostaje ista

0

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao je da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata između Beograda i Novog Sada.

Kako je istakao, cena se neće menjati za one koji idu vozom na posao.

“Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu”, rekao je Momirović gostujući na TV Pink.

Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju.

“Cena mora da bude malo viša. Neće biti mnogo viša za one koji iz Pazove, Banovaca, Inđije koriste železnicu do posla. Njima će cena ostati ista”, rekao je Momirović.

Međutim, Momirović nije naveo koliko će konkretno iznositi cena karata.

Ministar je ukazao na značaj ubrzanja izgradnje Fruškogorskog koridora, odnosno tunela Iriški venac, koji će biti najduži u Srbiji i omogućiti da Fruška gora, koja je sada zatrpana teretnim saobraćajem, bude lepotica Srbije.

Podsetimo da je zbog velikog interesovanja putnika, do 31. maja produžen promotivni period karata za vozove između Beograda i Novog Sada. To se odnosi na vozove Inter City “Soko”, Regio Expres “Soko” i u regio vozovima.

Cena vozne karte, u jednom smeru, za 1. i 2. razred, trenutno iznosi 300 dinara, a deca do šest godina, za koje se ne zahteva posebno mesto za sedenje, voze se besplatno.

Izvor: 021.rs
Foto: Srbija Voz