Početna Gradske teme Tri miliona dinara za projektovanje novog sedišta Parking servisa na Mišeluku

Tri miliona dinara za projektovanje novog sedišta Parking servisa na Mišeluku

0

Parking servis platiće tri miliona dinara projektovanje sedišta preduzeća na Mišeluku i parka koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg parkinga preduzeća u Filipa Višnjića na Podbari.

Posao je na tenderu pripao grupi ponuđača koji čine novosadski projektni biro DBa i beogradska firma “Balkans security services”. Oni su bili jedini ponuđači i dostavili su ponudu koja je za nekoliko hiljada dinara manja od procenjene vrednosti radova. Prema ugovoru, 90 odsto posla će uraditi DBA, a rok za izradu projektne dokumentacije je 60 dana.

Selidba Parking servisa na Mišeluk postoji već dosta dugo u gradskim planovima, jer ovo preduzeće već gotovo 20 godina, od osnivanja, nema svoje stalno sedište.

Za sedište je određena lokacija na Mišeluku, pri samom kraju petlje, uz put koji vas vodi ka Petrovaradinu, odnosno Iriškom vencu.

Parking servis će se smestiti na parceli od više hiljada kvadratnih metara, koja je trenutno zapuštena zelena površina uz saobraćajnicu.

Predviđeno je da se izgradi poslovna zgrada od 2.100 metara kvadratnih, sa pet magacina, tri radionice sa nadstrešnicama, tri garaže za različite vrste vozila od gotovo 700 kvadratnih metara, portirnica, te još nekoliko pomoćnih objekata.

Planira se i izgradnja parkinga koji bi se prostirao na površini od 3.500 kvadratnih metara, a imao bi otprilike 100 mesta za zaposlene i još 70 za vozila koja donese “pauk”.

Poslovna zgrada bi trebalo da ima jedno krilo visine dva sprata sa kancelarijama i drugim prostorima koji treba da obezbede mesto za stotinak zaposlenih, dok bi drugi deo zgrade bio jednospratan sa 500 kvadratnih metara i služio bi radnicima, administraciji, a u njemu bi bila i šalter sala namenjena građanima.

Osim projekta novog objekta na Mišeluku, javnom nabavkom je obuhvaćena i izrada idejnog rešenja parka koji bi trebalo da se gradi u Filipa Višnjića, na prostoru koje preduzeće koristi za odlaganje nepropisno parkiranih vozila.

Planirana je izgradnja parka od 4.700 kvadratnih metara, a namera “Parking servisa” je da projekat ustupe gradu, te na taj način “pomognu unapređenju životnog ambijenta Novog Sada”.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen