Početna Gradske teme “POVRATAK U BUDUĆNOST”: 49. FEST u bioskopu Arena Cineplex od 9. do...

“POVRATAK U BUDUĆNOST”: 49. FEST u bioskopu Arena Cineplex od 9. do 17. maja

0

Četrdeset deveti po redu Međunarodni filmski festival FEST biće održan u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu od 9. do 17. maja.

Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

FEST će biti održan pod sloganom “Povratak u budućnost” sa namerom da, kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese značajnijem povratku publike u bioskope koji su bili i treba da ostanu glavna karika kinematografije.

Filmovi će biti prikazani u sali broj 5 u terminima od 17 i 19.30 časova, a u okviru FEST-a, publika Arene Cineplex imaće priliku da aplauzom pozdravi deo autorske i glumačke ekipe domaćeg filma “Lihvar” u subotu, 15. maja..

Na predstojećem 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, premijerno u Novom Sadu biće prikazana četiri ovogodišnja dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma – Oskar.

Publika FEST-a moći će da pogleda filmove “Zemlja nomada” rediteljke Chloé Zhao, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frances McDormand), “Otac” Floriana Zellera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Anthony Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeller i Christopher Hampton), “Žena koja obećava” čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fennell dobila Oskara za najbolji originalni scenario, kao i film “Minari” Lee Isaaca Chunga, koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Youn Yuh-jung). U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film “Čovek koji je prodao svoju kožu” koji je režirala tuniska autorka Kaouther Ben Hania, koji će takođe biti prikazan na FEST-u u Areni.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay