Početna Gradske teme Poznati svi članovi Saveta Medicinskog fakulteta

Poznati svi članovi Saveta Medicinskog fakulteta

0

Medicinski fakultet u Novom Sadu odabrao je ko će od zaposlenih i studenata predstavljati ovaj fakultet u njegovom najvišem organu – Savetu.

Time su izabrani svi članovi saveta, pošto je osnivač, Skupština Vojvodine, prošlog petka potvrdila svoje predstavnike.

Iz reda nastavnika, u Savetu Medicinskog fakulteta će biti prof. dr Nada Naumović, prof. dr Gorana Mitić, prof. dr Jelena Bjelanović, prof. dr Vojislava Bugarski Ignjatović, prof. dr Dragomir Damjanov, doc. dr Jelena Nikolić, prof. dr Duška Blagojević, prof. dr Veljko Krstonošić, doc. dr Borislava Nikolin, doc. dr Miljen Maletin i prof. dr Nikola Babić.

Iz reda nenastavnog osoblja u savetu su Ljubica Dulović i Lazar Čolić, a iz reda studenata Nikola Bošković, David Ivanov i Tamara Tešić.

Jedino Medicinski fakultet u Novom Sadu još uvek nije imao sve odabrane članove saveta. Pokrajina je prethodno imenovala svoje predstavnike za sve fakultete Univerziteta u Novom Sadu, osim za Medicinski fakultet, koji je ostavljen za kraj zbog specifične situacije u kojoj se nalazi. Prošlog petka je, Pokrajina posebno odlučivala o Medicinskom fakultetu.

“Očekujemo i predstavnike osnivača da bi pristupili konstituisanju Saveta Medicinskog fakulteta u naredom periodu”, kaže za 021 prof. dr Snežana Brkić, dekanica Medicinskog fakulteta.

Njen status u ovoj ustanovi je pod velikim znakom pitanja nakon što je Ministarstvo prosvete naložilo poništavanje izbora dekana iz prošle godine, pod sumnjom da je sproveden nezakonito. Sam izbor je protekao u veoma napetoj atmosferi i odmeravanju snaga dvoje kandidata – prof. Brkić i prof. dr Tihomira Vejnovića, donedavno načelnika Betanije.

Za izborni postupak su Pokrajina, po pritužbi, a potom i ministarstvo, ustanovili da je sproveden nezakonito, što fakultet spori. Da bi izbor za dekana bio poništen, fakultet je prvo morao da završi nekoliko procedura – da usvoji novi statut (što nije išlo glatko), a potom i formira savet, što je naredni korak.

Kako je deo studenata protestovao zbog rešenja ministarstva o smeni dekanice, kao i zbog bojkota usvajanja novog statuta na Savetu Univerziteta, čitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Wiki/Micki