Početna Gradske teme Poznato ko odlučuje o dobitniku milion dinara: Objavljen žiri za ime i...

Poznato ko odlučuje o dobitniku milion dinara: Objavljen žiri za ime i logo brzih vozova

0

Do 21. februara otvoren je konkurs za idejna rešenja za naziv i logo brzih vozova u Srbiji.

Kako je saopštio “Srbija voz”, brzi voz koji će od marta saobraćati na relaciji Beograd-Novi Sad samo je jedan od vozova koji će u budućem periodu povezivati i druge gradove u Srbiji i susedne zemlje.

Pobedničko rešenje konkursa koje organizuje “Srbija voz” pod nazivom “Pusti inspiraciju da te vozi“, odnosno naziv i logo voza, biće deo novog brenda kojim će se ti vozovi razlikovati u odnosu na vozove koji saobraćaju manjom brzinom ili u toku vožnje imaju više stanica.

Stručni žiri koji će odabrati pobedničko rešenje čine predstavnici kreativne industrije Srbije: Ivan Stanković, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, Nataša Filipović, direktorka kreativne agencije Ovation, Nebojša Babić, vizuelni umetnik i fotograf, glumac Petar Strugar, ambasador platforme “Srbija stvara” i Milorad Milinković, reditelj.

Pobedničko rešenje će biti proglašeno 3. marta. Pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.

Na konkurs se mogu prijaviti domaća fizička i pravna lica, pri čemu je neophodno ispuniti sve uslove navedene na sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs.

Kako je saopšteno, cena povratne karte brzim vozom koji će saobraćati od Novog Sada do Beograda biće 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

To će biti cena karte za direktnu vožnju od Beograda do Novog Sada ili obrnuto, u vozu koji neće imati usputna stajanja i koji će imati ketering.

Na ovoj relaciji saobraćaće tri tipa voza – jedan koji neće imati stanice, drugi koji će stajati na svim stanicama i treći koji će stajati na nekim stanicama.

Cene karata u vozovima koji će imati usputne stanice još nisu precizirane.

Izvor: 021.rs
Foto: Srbija voz