Početna Gradske teme Prava turistička atrakcija: Vozna karta od Novog Sada do Beograda 1.000 dinara

Prava turistička atrakcija: Vozna karta od Novog Sada do Beograda 1.000 dinara

0

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta.

Momirović je, gostujući juče na televiziji Prva, kazao da će dva grada biti povezana najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi, kao i da će njom saobraćati Šadlerovi dabldeker vozovi.

“Očekujemo da ćemo prugu pustiti u martu”, najavio je ministar.

Naveo je i da su počela testiranja pruge i dodao da je naredna faza testiranja 17. januara. Momirović je naglasio da je stigao prvi brzi voz i kazao da se drugi očekuje u februaru, dok će treći voz stići u martu.

Takođe, ministar je rekao da je na ovom projektu angažovan najkvalitetniji stručni kadar u zemlji. Kada je u pitanju cena karte, Momirović je objasnio da železnica nije prevozno sredstvo za elitu, te poručio da se neće dozvoliti da karta bude nepristupačna za “običan” narod.

“Karta ne bi smela da bude skuplja od 1.000 dinara”, kazao je Momirović i istakao da će ovaj voz olakšati svim građanima koji rade u Beogradu ili Novom Sadu.

Ocenio je da će ovaj voz biti i turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay