Početna Gradske teme Predavanje i izložba fotografija povodom Dana borbe protiv raka dojke

Predavanje i izložba fotografija povodom Dana borbe protiv raka dojke

0

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, Kolping društvo Srbije sutra, 4. oktobra, organizuje međunarodnu izložbu fotografija i predavanje ginekologa Dušana Vulete, na temu “Prevencija i lečenje raka dojke”.

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena. Dan koji je u čitavom svetu posvećen podizanju svesti žena o važnosti prevencije i samopregleda, Kolping društvo će obeležiti kroz niz fotografija žena koje su ovu bitku uspešno dobile.

“Želimo da pošaljemo poruku da je rak izlečiv, te podignemo svest o značaju prevencije i adekvatnog lečenja”, navodi se u saopštenju Društva.

Iz Društva skreću pažnju na to da mnoge žene i dalje ne vode dovoljno računa o svom zdravlju i preskaču redovne lekarske preglede. Samopregled dojki je ključan za rano otkrivanje raka i treba ga obavljati jednom mesečno i to desetog dana menstrualnog ciklusa.

Više na tu temu reći će dr Dušan Vuleta, ginekolog koji će održati predavanje “Prevencija i lečenje raka dojke” i biće tu za dodatna pitanja i savete.

Izložba i predavanje će biti održani u četvrtak, 4. oktobra, u 17 časova u prostorijama Kluba za stara i odrasla lica “Vitaplan”, Lukijana Mušickog 9 (na uglu sa Vojvode Bojovića).

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay