Početna Sport Aktuelni šampion u odbojci bez pehara u Superkupu Srbije

Aktuelni šampion u odbojci bez pehara u Superkupu Srbije

0

Pravo iznenađenje desilo se u dvorani “Pendik”, pošto je ekipa Novog Pazara osvojila Superkup savladavši Vojvodinu 3:1. Domaćin je dao lekciju iz borbenosti, a Novosađani su odigrali ispod očekivanog nivoa.

Odlično je šampion počeo meč u Pendiku, blokerski i napadački raspoloženi, Novosađani su brzo napravili osetnu razliku. U jednom momentu vodila je Vojvodina i 14:5, ali je promena dizača donela boljitak u timu Novog Pazara.

Poremetio je domaćin prijem crveno-belih, koji su išli iz greške u grešku i dozvolili protivniku prvo da izjednači, a onda i da okrene rezultat u svoju korist, te dobije prvi set. Kujundžić, koji je ušao u finišu prvog perioda, ostao je na terenu i u drugom setu, Novosađani su smanjili greške i ponovo ušli u ritam. U samoj završnici na servis Kovačevića prelomila je Vojvodina ovaj deo utakmice i izjednačila rezultat u setovima na 1:1.

U trećem setu su se prvotimci Vojvodine opet opustili, dozvolili rivalu da se razigra i povede. Dobrim servisom u finišu izjednačili su Novosađani, ali je Novi Pazar opet vratio sve na svoje i poveo 2:1 u setovima. Imala je šansu Vojvodina i u četvrtom setu, ali je u ključnim momentima napravilia veliki broj grešaka i nije iskoristila prilike koje su se ukazale. To je bilo dovoljno da domaćin slavi, a aktuelni šampion dobio je pravu lekciju pred velike izazove koji ga očekuju.

Izvor: OK Vojvodina
Foto: Ilustracija/Pixabay