Početna Gradske teme Predavanje na temu aktivizma

Predavanje na temu aktivizma

tribina o aktivizmu

Udruženje mladih za društveni aktivizam organizuje još jedno aktivističko druženje, u subotu, 12. decembra sa početkom u 15 časova biće održana radionica/predavanje o aktivizmu posmatranom sa pravne strane. Šta može da učini pojedinac, a šta udruženje? Kako se osniva udruženje? Kojim putem se ide od “običnog” građanina do aktiviste? Kojim institucijama možete da se obratite? Za šta je koja institucija nadležna? Na koji način možete da komunicirate sa javnim institucijama? Kako se piše peticija?
Na ova pitanja odgovoriće vam Mladen Savić, master pravnik.

Nakon radionice, od 17 časova, održaće se tribina na temu omladinskog aktivizma. Pokušaćemo da odgovorimo na pitanja tipa “šta je aktivizam”, “šta nas na njega pokreće”, “kako se postaje aktivista u Novom Sadu/Srbiji i koje su mu najveće prepreke” i slično. Govornici na tribini biće pokretači lokalnih aktivističkih inicijativa:
Jelena Dukarić, Vojvođanski građanski centar
Marko Trifković, Novosadska biciklistička inicijativa
Dobrila Marković, Novosadski humanitarni centar
Tamara Glišić, Fond Evropski poslovi

Zbog ograničenog broja mesta, molimo zainteresovane da se prijave privatnom porukom na fb stranicu Udruženja ili na mejl drustveni.aktivizam@gmail.com.

Događaj se organizuje u okviru projekta “Aktivizam i ja” koji je pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada. Proјekat nastoјi da približi vrednosti aktivističkog delovanja u društvu mladima i podrži pokrenute lokalne aktivističke iniciјative.

Autor: NsHronika.rs