Početna Gradske teme Pravo vreme za početak karijere? Ovaj trenutak!

Pravo vreme za početak karijere? Ovaj trenutak!

GlobalTalent

Prema najnovijim istraživanjima 51% mladih u Srbiji je nezaposleno. Da li ti želiš da budeš jedan od njih? Ili ipak želiš da na jedinstven način sagradiš temelje svog uspeha i kreneš odlučno ka svojoj budućnosti?

Global Talent – program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu je pravi izbor za tebe. Fakultet ti je pružio veliko znanje, ali period školovanja prolazi i počinje vreme kada to znanje treba da koristiš.

Kroz ovaj program dobijaš mogućnost da utvrdiš svoje znanje iz oblasti marketinga u Nemačkoj, Mađarskoj i Turskoj, oblasti edukacije u Kolumbiji, Rusiji i Egiptu, i raznih drugih oblasti. Usput možeš poboljšati komunikaciju na stranom jeziku koji znaš i naučiti neki novi. Imaš priliku da stekneš mrežu kontakata iz svih delova sveta i napraviš prve jasne korake u karijeri. Praksa traje od 3 do 18 meseci, pa je na tebi da odabereš odgovarajuću za sebe i nakon toga to vreme iskoristiš na što bolji način.

Ono što je potrebno za ovu praksu jeste da si student poslednje godine, ideš na master ili si završio fakultet pre manje od 2 godine, a mlađi si od 29 godina. Potrebno je da znaš engleski ili neki drugi strani jezik. Naravno, potrebna je i tvoja želja za ličnim i profesionalnim razvojem, želja za upoznavanjem novog dela sveta i ljudi iz različitih kultura.

Više informacija o programu i organizaciji možeš naći na našoj Facebook stranici i na našem web sajtu, a pretragu svih praksi, kao i prijavu možeš naći na linku.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost da iskoriste svoj potencijan na najbolji mogući način.

Autor: NsHronika.rs