Početna Sport Gradsko takmičenje u skejtbordingu održaće se sutra

Gradsko takmičenje u skejtbordingu održaće se sutra

0

skejt

Zvanično gradsko takmičenje u skateboardingu “21000NSkate”, treće po redu, održaće se u subotu, 12. decembra u klubu Quarter u Kineskoj četvrti, preko puta skejt parka. Događaj organizuje Centar za razvoj vizuelne kulture, a ove godine takmičenje se prvi put održava u zatvorenom prostoru kako bi se javnosti skrenula pažnja da skejtbording nije aktivnost koja se upražnjava samo napolju i samo po suvom vremenu, nego da je sport u razvoju koji svakog dana postaje popularniji kako u inostranstvu tako i kod nas.

Kako navode organizatori, cilj je i da se ukaže da je skejt park potrebno održavati jer je u toku cele godine izložen meteroološkim uslovima koji ga iz godine u godinu čine sve manje funkcionalnim i nebezbednim za korišćenje, kako samih skejtera, vozača BMX-a i rolera, tako i ostale dece i sugrađana koji svoje slobodno vreme provode u njemu.

Na takmičenju učesnici će biti podeljeni u dve selekcije, do 16 i preko 16 godina, a ocenjivaće se najuspešnija celokupna vožnja i najbolji pojedinačni trik.

Program će početi u 17 časova.

Autor: 021.rs