Početna Kultura Veče šansona u znaku Edit Pjaf

Veče šansona u znaku Edit Pjaf

0

sansone-koncert

Udruženje “Šansona” uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra, 12. decembra u 21 sat u Kulturnom centru Novog Sada na Tribini mladih, realizuje koncert povodom stogodišnjice rođenja čuvene francuske šansonjerke Edit Pjaf. Na koncertu će nastupiti umetnik Loran Prokopić – vokal i gitara, uz pratnju Ondreja Maglovskog– harmonika.

Loran Prokopić rođen je u Parizu 1973 godine i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac (1998. godina), započinje sa promocijom šansone pevajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavura, Žilber Bekoa, Iv Montana, Žak Brela, Edit Pjaf i dr.

Podršku njegovim koncertima je dala i supruga pokojnog šansonjera Dragana Stojnića, koja je prisustvovala zajedno sa svojom porodicom na nekoliko koncerata u Novom Sadu i Beogradu. Član je Udruženja muzičara Džez-a Zabavne i Rok Muzike Srbije kao i Udruženja uličnih pevača, vergl svirača i muzičara Ritournelles & Manivelles iz Pariza.

Ondrej Maglovski rođen 13. oktobra 1957. godine. Završio nižu muzičku školu u Kulpinu a srednju muzičku Isidor Bajić u Novom Sadu. Apsolvirao muzičku akademiju 1985. godine. Od 1985. godine radi kao urednik slovačke narodne i zabavne muzike u radio Novom Sadu. Nastupao sa mnogim umetnicima u zemlji i inostranst vu. Komponovao brojne pesme za rusinske i slovačke festivale.

Tokom prethodne tri godine, Loran Prokopić je realizovao brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu.

Autor: RTV
Foto: kcns.org.rs