Početna Danas u gradu Održana manifestacija “Knjiga u srcu”

Održana manifestacija “Knjiga u srcu”

Knjiga u srcu  (1)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je dodeli priznanja u okviru tradicionalne manifestacije “Knjiga u srcu”.

Reč je o priznanju koje, jednom godišnje, Dečje odeljenje Gradske biblioteke u Novom Sadu uručuje svojim najvernijim čitaocima uzrasta od 11 do 14 godina, koje tom prilikom nagrađuje prigodnim pohvalnicama, unikatnim medaljonima i vrednim knjigama.

U godini kada Gradska biblioteka odeležava jubileje, 170 godina od osnivanja i 60 godina rada Dečjeg odeljenja, veoma mi je drago što prisustvujem ovom svečanom programu koji je okupio veliki broj mladih ljubitelja knjige. Ovo je prilika da ih nagradimo, ali i da afirmišemo knjigu, njen značaj i poručimo deci da računamo na njih i da nastave da čitaju, jer je knjiga važan oslonac u životu – izjavio je Vanja Vučenović.

Direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić istakao je da je ta ustanova zahvaljujući svojim najmlađim korisnicima prepoznata kao pokretač pozitivnih promena.

Odgovorna društva moraju da vode računa o svojim najmlađim sugrađanima, ne zato što što su oni najranjivija kategorija stanovništva već zbog toga što su oni naša budućnost. Veliko je zadovoljstvo susresti se sa decom koja su izgradila poseban odnos prema knjizi i čitanju i ona svakako zaslužuju da budu pohvaljeni i nagrađeni – istakao je Dragan Kojić.

239ps

U okviru programa dodeljene su i zahvalnice pojedincima, ustanovama, prijateljima i saradnicima iz različitih društvenih oblasti koji su pomagali rad Biblioteke. Deci se obratila književnica Jasminka Petrović, a u čast nagrađenih nastupili su plesni par iz škole “Alegro” i dečji hor “Do, re, mi”.

Manifestacija “Knjiga u srcu” pohvala je deci za sticanje čitalačkih navika i promovisanje kulture čitanja kod vršnjaka. Toj manifestacija prethodila je dodela Čitalačke značke za decu koju je Dečje odeljenje Gradske biblioteke organizovalo od 1990. godine.

Ovogodišnja manifestacija “Knjiga u srcu” ujedno je i završna svečanost obeležavanja značajne godišnjice – 60 godina postojanja i rada Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo