Početna Gradske teme Predloženo da se ofarbaju stubovi kako bi Varadinski most bio lepši

Predloženo da se ofarbaju stubovi kako bi Varadinski most bio lepši

0

Komisiji za predstavke i predloge Skupštine grada obratio se jedan neimenovani Novosađanin sa predlogom da se stubovi na Varadinskom mostu ofarbaju kako bi most izgledao lepše.

Grad je saopštio da su se članovi Komisije saglasili da predlog da se ofarbaju stubovi mosta upute Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije u čijoj je to nadležnosti.

Komisija je navela da su na sednici razmatrali i odgovor Uprave za urbanizam o pitanju Grupe građana “Za zeleno Novo naselje” o postupku izrade Plana detaljne regulacije Novog naselja koja traje od 2017. godine.

U odgovoru se navodi da će plan koji je bio na ranom javnom uvidu oktobra 2017. godine, pa potom na javnom uvidu januara 2019. godine i ponovo u januaru ove godine, ponovo ići na javni uvid po odluci Komisije za planove, pa će građani opet moći da ulože prigovore.

Na sednici Komisija za predstavke je razmotrila i odgovor “Vodovoda i kanalizacije” na ranije podnetu predstavku o tome da je u toku izgradnja dva dovodnika vode za Begeč i Sajlovo, a nakon što se ti kapitalni radovi završe, rešavaće se i izgradnja sekundarne vodovodne mreže u veterničkim ulicama gde je nema, a jedna od njih je i Ulica Pavla Vujisića.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay