Početna Gradske teme Upis dece u vrtiće “Radosnog detinjstva”

Upis dece u vrtiće “Radosnog detinjstva”

0

Već sad je jasno da neće sva deca biti upisana u vrtiće “Radosnog detinjstva”. Lista čekanja za boravak u predškolskoj ustanovi najviše se odnosi na stariji jasleni uzrast tj. decu uzrasta od 2 do 3 godine objašnjava koordinatorka socijalne službe PU Radosno detinjstvo Ružica Svorcan.

Na osnovu prijava, ovogodišnji konkurs je oborio sve rekorde a statistički podaci govore da je za deset godina povećan broj dece koja pohađaju predškolske ustanove u Srbiji za 17 odsto. Za Vojvodinu je to 10 odsto.

Broj dece od uzrasta od 6 meseci do 3 godine koja idu u vrtiće povećan je čak za 72 odsto.

Da bi se ispoštovala pravila zakona i upisana sva deca, novosadska ustanova Radosno detinjstvo svake godine šalje dopis gradskom Veću za povećanje broja upisane dece za 20 odsto.

“Kada donesu odluku o povećanju, mi ćemo upisati još dece” rekla je Svorcan.

Pohađanje pripremnog pedškolskog programa, dodaje, biće obavezno od septembra ove godine za decu rođenu od 1. marta do 29. februara 2016. i ističe da ni jedno dete neće ostati neupisano, bar na poludnevni boravak, a ako ima mesta i na celodenevni.

U narednih mesec dana će se raditi na pristiglim prijavama a 28. juna će biti objavljen spisak primljene dece na sajtu Ustanove.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay